Another Mile (2014)

Thera Hoeijmans – Vokal
Pojken Flensborg – Piano
Jacob Venndt – Bas, Kromatisk mundharpe, Klokkespil

Release
18. marts 2014, LongLife Records 

1Cry Me A River

2Another Mile

3Both Sides Now

4Kiss Me Love Me

5Dazzling Nights

6Don't Lie To Me

7Dance With Me

8Misty Heart

9Spinning Around

10The Moon Is A Harsh Mistress

11Mr. Right

Da jeg gik i gang med den proces, det er at skrive sange til et nyt album , havde jeg ikke troet, at det skulle tage mig mere end tre år, fra jeg startede med den første strofe, til jeg endelig kunne gå i studiet og indspille mit tredje album.

Jeg har haft mange overvejelser undervejs om, hvad jeg ville med min musik og hvilke veje, jeg skulle vælge. Selve skriveprocessen var alen lang hvor sange blev vendt, drejet, forkastet, hentet ind igen og dissekeret på alle leder og kanter.

Undervejs i denne proces stødte jeg på Pojken Flensborg og Jacob Venndt. Jeg havde haft fornøjelsen af at være med som gæstesolist på et par arrangementer i deres så dynamiske Flensborg/Venndt Duo og jeg forelskede mig i deres lyriske spil og deres sans og evne til at turde stilheden, pauserne, tomrummet og lade fortællingen være i højsæde. Jeg følte, at mine sange her fik plads, og at jeg som vokalist kunne leve i de historier, jeg forsøger at fortælle. 

I samarbejde med de herrer, adskillige timer i øvelokalet, og mange af Pojkens velsmagende hjemmebagte brød senere, står jeg nu med 11 ny-indspillede sange, hvoraf de 8 er mine egne; udvalgt og foldet ud i vores lille trio, har de fundet deres leje i et minimalistisk, akustisk univers, hvor jeg føler, de kan komme til deres ret.

Det er sange, der bevæger sig i tre tematikker: livet, mørket og kærligheden. Det er tanker om at miste og at finde, at længes og at leve, om skyggen og lyset. Det er når mørket overvælder én og stilheden løfter én mod drømmene. Det er de veje man vælger og de veje man lægger bag sig for at finde vej forude.

Det er altid følsomt, at gå fra den kreative boble og sende sine sange ud i den virkelige verden, hvor de selv skal stå distancen, når jeg slipper dem fri. Jeg håber, de lander godt hos dig derude.

Thera Hoeijmans

 

 

Jacob HassingJazzspecial nr. 139
Read More
Der er ikke én svag komposition. Another Mile er en smuk charmerende og personlig udgivelse. Sine steder er der en sådan skønhed at finde, at det er hjerteskærende.
Ivan Rod
Gaffa
Read More
Hoeijmans eget Another Mile, sidder i skabet som et formfuldendt orkestreret lille mesterværk.
Jacob Baekgaard
All About Jazz
Read More
Another Mile is a record filled with personality."
Niels OvergaardJazznyt
Read More
Thera Hoeijmans stiller sig solidt midt på scenen som fuldbåren jazzvokalist.
Allan E. PetersenRootzone
Read More
Pladen har bestemt været værd at vente på. (...) nu griber jeg mig i at lægge skiven på dagligt, simpelthen for ren fornøjelses skyld.
PolitikkenDe 5 bedste album
Read More
Fremhævet blandt fem lytteværdige albumudgivelser.