0%

Another Mile

Out on: LongLife Records


Tracklist:


Cry Me A River

Thera Hoeijmans

Another Mile

Thera Hoeijmans

Both Sides Now

Thera Hoeijmans

Kiss Me Love Me

Thera Hoeijmans

Dazzling Nights

Thera Hoeijmans

Don't Lie To Me

Thera Hoeijmans

Dance With Me

Thera Hoeijmans

Misty Heart

Thera Hoeijmans

Spinning Around

Thera Hoeijmans

The Moon Is A Harsh Mistress

Thera Hoeijmans

Mr. Right

Thera Hoeijmans

Add all tracks to playlist

Review:


Da jeg begav mig ud på den rejse, det er at skrive nye sange, havde jeg ikke troet, at det skulle tage mig mere end tre år, fra jeg startede med den første strofe til jeg endelig kunne gå i studiet og indspille min tredie CD. Det har været en hård “fødsel”. Jeg har taget mange kampe undervejs i overvejelserne omkring, hvad jeg ville med min musik og hvilke veje, jeg skulle vælge. Selve skriveprocessen var alenlang med flere end 60 sange, der blev vendt, drejet, forkastet, hentet ind igen og dissekeret på alle leder og kanter. Til sidst måtte jeg stoppe op og tage en hård beslutning. Jeg kasserede hele molevitten – i skraldespanden i ren frustration. Frisk papir, et nyt blad og op på hesten igen.

Undervejs i denne proces stødte jeg på Pojken Flensborg og Jacob Venndt, hvor jeg havde fornøjelsen at være med som gæstesolist på et par arrangementer i deres så dynamiske Flensborg/Venndt Duo. Jeg forelskede mig i deres lyriske spil og deres sans og evne til at turde stilheden, pauserne, tomrummet og lade fortællingen være i højsæde. Jeg følte, at mine sange her fik plads, og at jeg som vokalist kunne leve i de historier, jeg forsøger at fortælle.

Dette affødte lysten til at vende skraldespanden på hovedet og genfinde nogle af de sange, jeg ikke troede, jeg skulle indspille. I samarbejde med de herrer, adskillige møder i øvelokalet, og mange af Pojkens velsmagende hjemmebagte brød senere, står jeg nu med 11 nyindspillede sange, hvoraf de otte er mine egne; udvalgt og foldet ud i vores lille trio, har de fundet deres leje i et minimalistisk, akustisk univers, hvor jeg føler, de kan komme til deres ret.

Det er sange, der bevæger sig i tre tematikker: livet, mørket og kærligheden. Det er tanker om at miste og at finde, at længes og at leve, om skyggen og lyset. Det er når mørket overvælder én og stilheden løfter én mod drømmene. Det er de veje man vælger og de veje man lægger bag sig for at finde vej forude.

Det er altid nervepirrende, at gå fra den kreative boble – en symbiotisk puppe – og kaste sine sange ud i den virkelige verden, hvor de selv skal stå distancen; alene. Her er de nøgne – og jeg står tilbage med nerverne uden på tøjet, når jeg slipper dem fri.

Besætning:

Thera Hoeijmans: Vokal
Pojken Flensborg: Piano
Jacob Venndt: Kontrabas, kromatisk mundharpe, klokkespil.

Anmeldelser:

**** GAFFA

VELLYKKET MINIMALISTISK SINGER-SONGWRITER UDSPIL FRA HOEIJMANS. 

Hoeijmans eget Another Mile, sidder i skabet som et formfuldendt orkestreret lille mesterværkOg efter endt aflytning af albummet som helhed er man ikke i tvivl: Hoeijmans – og hendes sidemen – har virkelig noget på hjerte.  (Ivan Rod, Gaffa)

GAFFA: Another Mile

JAZZ SPECIAL

DER ER IKKE ÉN SVAG KOMPOSITION.

Another Mile er en smuk charmerende og personlig udgivelse. Sine steder er der en sådan skønhed at finde, at det er hjerteskærende.
Musikken føles rigtig og så kan det ikke blive meget bedre.
(Jacob Hassing, Jazz Special nr 139)

**** ALL ABOUT JAZZ

ANOTHER MILE IS A RECORD FILLED WITH PERSONALITY

Hoeijmans is more than a jazz singer with a beautiful voice. On ‘Don’t Lie To Me’ she sings about ‘A poet with no pen’. Clearly this isn’t Hoeijmans. She is a songwriter who has stories to tell and her musical narratives are worth hearing. 

(Jacob Baekgaard 24.04.2014)

JAZZNYT

JEG HØRER PLUDSELIG EN SANGERINDE, DER HAR PERSONLIGHED

Thera Hoeijmans stiller sig solidt midt på scenen som fuldbåren jazzvokalist. En overraskende plade fra en kvinde, der er mere end tidligere. Hun er også nuværende.
(Niels Overgaard, Jazznyt 17.04.2014)

Jazznyt: Another Mile

ROOTSZONE.DK

PLADEN HAR BESTEMT VÆRET VÆRD AT VENTE PÅ.

Under de første aflytninger tænkte jeg afværgenede, at dette her godt nok var for langt væk fra mine folkemusikøren. Men nu griber jeg mig i at lægge skiven på dagligt, simpelthen for fornøjelsens skyld.

Allan E. Poulsen 31.03.2014

Rootszone.dk: Another Mile

 

SHARE

Release: LLR 1402


Play Cover Track Title
Track Authors