0%

Ladybird

Posted By: Thera On:


Ladybird – jazzhistorie i ord og toner

Projektet LADYBIRD har fokus på de kvindelige musikere, der havde gjort sig gældende i perioden 1950-79 i jazzens historie.

Jazzsangerinden Thera Hoeijmans, har med sine tre anmelderroste CD’er markeret sig som en stærk jazzvokalist og sangskriver.

Mange kender hende fra TV – eller fra tiden som frontfigur i det hedengangne danceband, Cut’N’Move. Hun har medvirket i adskillige musicals, udstillet sine malerier i kunstforeninger og gallerier, og senest er hun partner i reklame- og kommunikationsbureauet SevenYellowMonkeys.

Thera Hoeijmans er en kvinde med et alsidigt talent og anerkendt for sine stærke kompositioner, sit nærvær og sit store vokale register. Nu er hun klar med et nyt projekt, der sætter fokus på jazzens guldalder fortalt i ord og musik.

Projektet LADYBIRD havde premiere ved Aarhus Jazzfestival i 2018 og høstede stor begejstring hos både anmledere og publikum. Oplev en koncert med de bedste sange – og historier, du måske ikke kendte. Levende formidlet af en spændende sangerinde.

Jazzens historie i Danmark

Bag enhver mand står en kvinde. Alle kender ordsproget, og også i jazzens historie gemmer der sig mange
eksempler på kvinder, der har haft mere eller mindre skjulte roller i musikken. Ladybird har fokus på disse kvinder, der har sat et aftryk i mange af de sange, vi alle kender. Det er disse historier, der bliver foldet ud gennem musik og fortællinger.

Repertoiret tager os med på en rejse gennem anden periode af jazzens historie i Danmark: 1950-79. Det er en rejse, der tager os tilbage til de tilrøgede lokaler i hedengangne jazzklubber med numre, der vækker nostalgi og minder, og som dengang blev spillet af nogle af de koryfæer, der huserede i jazzmiljøet og gæstede Danmark.

Baggrund

Da Ilse Vestergaard fra Aarhus Jazzfestival i foråret 2018 gav udtryk for, at hun savnede noget med kvinder og jazz, tog det ikke Thera Hoeijmans mange splitsekunder at gribe bolden. Hun udviklede projektet Ladybird, hvor fokus er på de kvindelige musikere, der har markeret sig i perioden 1950-79 i jazzens historie. På trods af flere benspænd end forventet, er det lykkedes Thera Hoeijmans at sammensætte et program i toner og ord, der er guf til både ører og hjerne.

Da jeg dykkede ned i stoffet viste det sig jo, at ikke ret mange kvinder spillede en musikalsk rolle dengang

Thera Hoeijmans er flankeret af Pojken Flensborg (piano) og Torben Bjørnskov (bas), som swingende rytmegruppe, og dermed er LADYBIRD-projektet i de bedste hænder. Gå ikke glip af en særlig oplevelse, når musik og ord væves sammen i en stemningsmættet koncert, der folder sjældne historier ud.

Link til LADYBIRD-omtale


Play Cover Track Title
Track Authors